20.01.2025 PONIEDZIAŁEK
OBIAD: Rosół (wywar z włoszczyzną, makaron)
Kasza, ragout z warzywami, marchewka z groszkiem, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta z szynki, sałata, ogórek)
21.01.2025 WTOREK
OBIAD: Ziemniaczana (wywar z włoszczyzną, ziemniaki)
Ziemniaki, bigos, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta twarożkowa z jajkiem, ogórek, pomidor)
22.01.2025 ŚRODA
OBIAD: Pomidorowa (wywar z włoszczyzną, ryż, koncentrat pomidorowy)
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Jabłko
ALERGENY: 1,3,7
23.01.2025 CZWARTEK
OBIAD: Kalafiorowa (wywar z włoszczyzną, kalafior, brokuł, marchew, ziemniaki)
Makaron świderki z sosem Bolognese, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta mięsna, ogórek kiszony, sałata zielona)
ALERGENY: 1,3,7
24.01.2025 PIĄTEK
OBIAD: Krupnik (wywar z włoszczyzną, kasza, ziemniaki)
Ziemniaki, miruna panierowana, kapusta kiszona, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta twarożkowa, rzodkiewka, sałata)
ALERGENY: 1,3,4,7
1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki
W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE GLUTENU