18.11.2024 PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), szynka, ser żółty, pomidor, ogórek
PRZEKĄSKA: Sok wieloowocowy
OBIAD: Krupnik (wywar z włoszczyzną, kasza, ziemniaki)
Filet drobiowy w sosie śmietanowym, makaron, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasztet drobiowy, ogórek, sałata)
ALERGENY: 1,3,7
19.11.2024 WTOREK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), ser biały, dżem, szynka, ogórek, rzodkiewka
PRZEKĄSKA: Pieczywo ryżowe
OBIAD: Barszcz czerwony (wywar z włoszczyzną, buraki, ziemniaki)
Kasza, gulasz wieprzowy, surówka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta mięsna, ogórek, pomidor)
ALERGENY: 1,3,7
20.11.2024 ŚRODA
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), parówka drobiowa, ketchup, Almette, ogórek
PRZEKĄSKA: Owoc
OBIAD: Pomidorowa (wywar z włoszczyzną, zryż, koncentrat pomidorowy)
Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Owoc
ALERGENY: 1,3,7
21.11.2024 CZWARTEK
ŚNIADANIE: Herbata, chałka, masło(7), dżem, serek waniliowy
PRZEKĄSKA: Sok jabłkowy
OBIAD: Żurek (wywar z włoszczyzną, ziemniaki, żur)
Naleśniki z dżemem/serem, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta twarogowa, ogórek, sałata)
ALERGENY: 1,3,7
22.11.2024 PIĄTEK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), pasta z makreli, ser żółty, ogórek
PRZEKĄSKA: Sok przecierowy
OBIAD: Jarzynowa (wywar z włoszczyzną, kasza manna)
Ziemniaki, miruna panierowana, kapusta kiszona, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Babka biało-czarna
ALERGENY: 1,3,4,7
1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki
W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE GLUTENU