.jpg)
21.04.2025 PONIEDZIAŁEK
WIELKANOC
22.04.2025 WTOREK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), twarożek jogurtowy Almette, wędlina, pomidor
PRZEKĄSKA: Sok bananowo-brzoskwiniowo-marchewkowy
OBIAD: Rosół drobiowy (wywar z włoszczyzną, kasza manna)
Kasza, gulasz wieprzowy z warzywami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Ciasto cytrynowe
ALERGENY: 1,3,7

23.04.2025 ŚRODA
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), parówka drobiowa, ketchup, ogórek, sałata zielona
PRZEKĄSKA: Pieczywo ryżowe, dżem
OBIAD: Pomidorowa (wywar z włoszczyzną, ryż)
Ziemniaki, kotlet mielony, surówka, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta twarogowa z szynką, pomidor, ogórek, sałata zielona
ALERGENY: 1,3,7
24.04.2025 CZWARTEK
ŚNIADANIE: Herbata, chałka, masło(7), dżem truskawkowy, serek waniliowy
PRZEKĄSKA: Owoc
OBIAD: Kalafiorowa (wywar z włoszczyzną, ryż)
Spaghetti Bolognese, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta jajeczna, pomidor, ogórek, sałata zielona)
ALERGENY: 1,3,7
25.04.2025 PIĄTEK
ŚNIADANIE: Herbata, chleb, masło(7), ser żółty, szynka, ogórek, sałata
PRZEKĄSKA: Sok wieloowocowy
OBIAD: Barszcz biały (wywar z włoszczyzną, ziemniaki, barszcz biały)
Ryż z warzywami, kurczak po chińsku, sałata lodowa, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Kanapki (pasta mięsna, pomidor, ogórek, sałata zielona)
ALERGENY: 1,3,7
1. Zboża, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Soja, 7. Mleko, 8. Orzechy, 9. Seler, 10. Gorczyca, 11. Nasiona sezamu, 12. dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mieczaki
W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE GLUTENU